hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

30.12.2007

 aktuality


Úmyslný požár plastových kontejnerů na sídlišti ve Zlíně
požár se rychle rozšířil a poškodil i dva zaparkované vozy

Dne 30.12.2007 v 04:29 hod. byli hasiči informováni o požáru odpadových kontejnerů na sídlišti ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na sídlišti Jižní Svahy došlo k rozsáhlému požáru několika kontejnerů a k poškození zaparkovaných aut.

Už při příjezdu hasičů byl vidět požár plastových kontejnerů a plameny ohrožovaly okolní zaparkovaná vozidla. Přestože byli hasiči na místě požáru za sedm minut od výjezdu, tak požár zasáhl celkem čtyři kontejnery. Hasiči požár postupně lokalizovali a uhasili. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Svědek uvedl, že viděl na místě neznámého pachatele, který požár založil. Po totožnosti žháře pátrá policie, se kterou vedeme společné šetření.

Požár zničil čtyři plastové kontejnery na domovní odpad, částečně poškodil jeden kovový kontejner na sběr plastů a poškodil dvě blízká zaparkovaná osobní auta zn. Fiat Tipo a Alfa Romeo. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 100.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru na další kontejnery a zaparkovaná auta. Uchráněné hodnoty majetku byly vyčísleny na 700 tis. Kč.


požár zničil čtyři plastové kontejnery na odpad a poškodil dva zaparkované osobní vozy

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail