hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

6.1.2008

 aktuality


Požár myčky v kuchyni rodinného domu na Velehradě
hořící myčka v záruce napáchala značné škody

Dne 6.1.2008 v 16:54 hod. byli hasiči informováni o požáru v kuchyni rodinného domu na Velehradě.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Velehradu s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v kuchyni rodinného domu došlo k požáru myčky nádobí.

Hasiči pronikli v dýchacích přístrojích do zakouřené kuchyně, kde pomocí vysokotlakého proudu vody požár postupně lokalizovali a uhasili. Zásahem hasičů se podařilo zabránit dalšímu šíření plamenů po kuchyni a do dalších místností. Silně zakouřené prostory domu museli hasiči odvětrat přetlakovou ventilací. Dům byl překontrolován termokamerou ke zjištění skrytých ohnisek požáru a teplot nahřátých konstrukcí objektu. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Majitelé uvedli, že myčku na nádobí měli v provozu, když odešli a v domě zůstal pouze jejich čtrnáctiletý syn. Ten také později ucítil kouř v domě, zjistil požár a informoval rodiče. Sám mladík se v domě nepokusil požár hasit kvůli silnému zakouření domu a raději utekl do bezpečí. Následně byl požár hlášen i hasičům.

Požár zasáhl samotnou myčku na nádobí, která byla umístěna v kuchyňské lince. Plameny zničily i část linky. Kouř poškodil nejen místnost kuchyně, ale i vedlejší obývací pokoj. Požárem způsobené škody byly vyčísleny na 150.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další hodnoty majetku za 1 mil. Kč.

Příčina vzniku požáru je v oblasti technické závady na myčce nádobí, která byla zakoupena pouze před 4 měsíci.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail