hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

8.1.2008

 aktuality


Nový požární poplachový plán a plošné pokrytí kraje jednotkami požární ochrany
Rada Zlínského kraje schválila navržené změny v požárním poplachovém plánu a v jednotkách PO

Od 19. prosince 2007 je v platnosti nový Požární poplachový plán Zlínského kraje, nové plošné pokrytí jednotkami požární ochrany a aktualizovaný seznam jednotek požární ochrany (PO) zajišťujících plošné pokrytí.

Odborníci HZS Zlínského kraje z odboru IZS, kteří se zabývají problematikou jednotek PO, připravili novelizované seznamy jednotek požární ochrany, které zasahují v rámci Zlínského kraje, ale také aktualizovali požární poplachový plán.

Novelizace např. zohledňuje společný výjezd profesionálních a dobrovolných hasičů v hasebním obvodu stanic typu P0 (HZS ZLK) a JPO II (JSDH obce). Mezi takové stanice a obce patří v našem kraji Holešov, Luhačovice, Slavičín a Morkovice-Slížany.

Dále byly aktualizací seznamu změněny některé kategorie jednotek a jejich zařazení. Přehledové seznamy zařazených jednotek požární ochrany odpovídají aktualizovaným stavům, které se průběžně měnily během loňského roku.

Postupné změny a zařazování jednotek požární ochrany do jednotlivých stupňů požárního poplachu odpovídají také vylepšování vybavení a podmínek u jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí, které jsou ovlivňovány krajskými dotacemi. Profesionální hasiči HZS Zlínského kraje v posledních letech cíleně směřují svěřené prostředky do zkvalitňování výbavy hasičů, jejich ochrany a nové zásahové techniky u kolegů v dobrovolných sborech.

Ve Zlínském kraji tak máme možnost pozorovat výrazné zlepšování podmínek pro zásah u jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí, u kterých je to v zájmu HZS Zlínského kraje.

Od roku 2007 máme k dispozici již druhou jednotku sboru dobrovolných hasičů města, která je placena jak ze státních dotací, tak z obecních prostředků a hasiči v ní vykonávají práci jako své hlavní povolání. Po Rožnově pod Radhoštěm vznikla taková unikátní jednotka také ve Zlíně a sídlí v městské části Prštné. Svou výbavou, výcvikem a zásahovou technikou se tito hasiči staví na úroveň svých profesionálních kolegů z jednotek HZS ČR.

 
P
lošné pokrytí území Zlínského kraje jednotkami požární ochrany a Seznam jednotek PO Zlínského kraje
 

Plošné pokrytí jednotkami PO Zlínského kraje
Nařízení Zlínského kraje č. 1/2007 ze dne 22.10.2007

Požární poplachový plán Zlínského kraje

Požární poplachový plán Zlínského kraje
Nařízení Zlínského kraje č. 2/2007 ze dne 22.10.2007

 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail