hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

14.1.2008

 aktuality


Rozsáhlý požár osobního auta v centru Vsetína
k požárům je důležité volat hasiče hned

Dne 14.1.2008 v 05:49 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v centru Vsetína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v centru města došlo k požáru osobního auta zn. Š Felicia, které bylo provozováno na alternativní pohon LPG.

Hasiči byli na místě za dvě minuty od výjezdu, ale celá přední část auta už byla v plamenech. Bleskově bylo nataženo vodní vedení a požár byl postupně uhašen. Zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru na celý vůz a uchránit tak další jeho části, včetně tlakové nádoby na plyn. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že při jízdě uslyšel v autě ránu a následně přestalo vozidlo jet. Odstavil auto u krajnice a vzápětí ho další řidič upozornil na požár pod vozidlem. Snaha o uhašení plamenů pomocí jednoho ručního hasicího přístroje nebyla dostatečná. Požár se rychle rozšiřoval, zvláště po otevření kapoty motoru. Teprve po vlastním nezvládnutí hašení byli o pomoc požádáni hasiči.

Požár zničil celou přední část vozu, motorový prostor i část kabiny. Plameny prostoupily přes čelní sklo do vozu a poškodily i jeho interiér. Požárem způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 20.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další hodnoty vozu za 30 tis. Kč.

Příčinou vzniku požáru byla závada na palivovém systému alternativního pohonu LPG, která byla potvrzena i odborníkem v servisu.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail