hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

14.1.2008

 aktuality


Požár osobního auta v garáži ve Valašském Meziříčí
při startování auta v garáži došlo k závadě a požáru

Dne 14.1.2008 ve 12:14 hod. byli hasiči informováni o požáru auta v garáži ve Valašském Meziříčí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma cisternami a velitelským vozem s rozšířenou výbavou zn. Jeep. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v řadových garážích došlo v jednom stání k požáru zaparkovaného osobního auta zn. Renault Espace V6.

Už při příjezdu hasičů byl vidět mohutný oblak kouře valící se z garáže ven. Hasiči v dýchacích přístrojích se těžko dostávali dovnitř prostoru, který blokovalo jak zaparkované auto, tak i věci v garáži. Hasičům se nepodařilo vozidlo z garáže vytáhnout a celý zásah byl ztížen velmi úzkým prostorem. Velitel zásahu nechal proto násilím odstranit část skleněných luxfer okna a hasební útok vedl ze dvou stran. Požár se podařilo zlikvidovat až za použití tzv. těžké pěny a až po hodině zásahu.

Hasičům se naopak podařilo zabránit rozšíření požáru na sousední garáže v řadové zástavbě a uchránit tak další majetek před poškozením nebo zničením. Po likvidaci požáru museli hasiči garáž a celý objekt odvětrat přetlakovou ventilací. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo zjištěno, že majitel vozu se snažil zaparkované auto nastartovat. Při startování došlo k požáru, který se velmi rychle rozhořel. Muž stačil pouze z auta vystoupit a zachránit se útěkem. Do garáže se nemohl vrátit a v silně zakouřeném prostoru sám hasit.

Požár zničil část automobilu i část samotné krajní stavby garáže. Způsobená škoda byla vyčíslena na 100.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další sousední garáže. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada na vozidle, která bude dále zkoumána.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail