hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

18.1.2008

 aktuality



foto: pro HZS - PČR Zlín

Rozsáhlý požár osobního auta ve Zlíně
plameny rychle zničily celou přední část vozu

Dne 18.1.2008 v 02:57 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem, kterou posílila jednotka hasičů podniku Mitas s jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v průmyslovém areálu v centru města došlo k rozsáhlému požáru osobního auta zn. VW Passat.

Už při příjezdu hasičů byly vidět plameny, které zachvátily celou přední část vozu. Hasiči bleskově natáhli vodní vedení a požár postupně lokalizovali a uhasili. Zásahem se jim podařilo zabránit rozšíření požáru na celý vůz. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že za jízdy zaslechl slabou tlumenou ránu a následně se z přední části auta vyvalil kouř. Po zastavení vozu vystoupil a lehkým otevřením víka kapoty zjistil požár. Na jeho uhašení si přivolal hasiče, kteří přijeli už za čtyři minuty od výjezdu.

Požár se velmi rychle rozšířil z motorového prostoru na celou přední část kapoty a částečně pronikl i do kabiny vozu. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 35.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na starém palivovém vedení auta z roku 1989.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail