hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

30.1.2008

 aktuality


Mc Donaldu ve Zlíně vyhořelo písmeno "a"
kuriózní požár vzbudil pozornost v centru města

Dne 30.1.2008 ve 16:43 hod. byli hasiči informováni o požáru reklamního nápisu u nám. Míru ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami, automobilovým žebříkem a velitelským vozem, kterou posílila jednotka hasičů z povolání města Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nad restaurací rychlého občerstvení došlo k požáru plastového nápisu společnosti Mc Donald´s.

Řada oznamovatelů, která požár zpozorovala, hlásila na tísňovou linku, že z hořícího nápisu odkapávají žhavé plasty ohrožující lidi na chodníku.

Hasiči byli na místě za pět minut od výjezdu. V této době však už plastová část písmene reklamy vyhořela a požár se sám uhasil. Příjezd kolony hasičských vozidel k náměstí vyvolal patřičnou pozornost a zakrátko se místo zaplnilo davem lidí. Hasiči překontrolovali místo požáru a odstranili ohořelé zbytky plastů.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár způsobila technická závada na jednom ze samostatných plastových písmen reklamního nápisu. Ke zkratu na neonové trubici osvětlení došlo v době, kdy senzor stmívače zapnul světelnou reklamu. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 10.000 Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail