hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

11.2.2008

 aktuality


Požár hospodářského stavení v Kostelci
hra dětí se zápalkami nedopadla dobře

Dne 11.2.2008 v 17:07 hod. byli hasiči informováni o požáru domku v Kostelci u Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem a jednotka dobrovolných hasičů z Kostelce. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na dvoře u rodinného domu hoří část hospodářského stavení.

Už při příjezdu hasičů byl z dálky vidět stoupající oblak kouře. Požár v té době už zcela zničil střechu stavení, postupoval v celém vnitřním prostoru a na dřevěné obložení stavby. Plameny zachvátily uskladněnou slámu, dřevo na topení a další věci. Majitelé stačili včas vytáhnout zahradní techniku a uchránit ji před zničením.

Hasiči natáhli vodní vedení a požár postupně lokalizovali a uhasili. Zásahem se jim podařilo zabránit dalšímu šíření plamenů do okolí. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár zničil značnou část hospodářského stavení a majitelům napáchal škody za 50.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek za 100 tis. Kč. Příčinou vzniku požáru byla hra dětí se zápalkami.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail