hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

13.2.2008

 aktuality


Hasiči pomáhali po havárii auta u Šelešovic
mlhavý a namrzlý den nepřinesl hasičům mnoho práce

Dne 13.2.2008 zasáhla také Zlínský kraj mlha a teploty se pohybovaly na hranici bodu mrazu. I přes nepříznivé podmínky nevyjížděli hasiči v kraji k předpokládaným četným nehodám a haváriím.

Ve 14:05 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta u Šelešovic na Kroměřížsku. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Šelešovice a Jarohněvice došlo k havárii osobního auta zn. Š Felicia.

Po havárii skončilo vozidlo mimo vozovku, kde se převrátilo na střechu do blízkého pole. Řidič byl z vozidla vyproštěn ještě před příjezdem hasičů a byla mu poskytnuta zdravotnická pomoc záchrannou službou. Řidič utrpěl jen lehká povrchová zranění a po ošetření zůstal na místě havárie k dispozici policii.

Hasiči zajistili vozidlo proti úniku provozních kapalin a proti případnému požáru. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena doprava na průjezd po jedné polovině vozovky. Hasiči asistovali při převrácení auta zpět na kola odtahovou službou a vytažení vraku z pole zpět na silnici.
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail