hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

16.2.2008

 aktuality


Požár přístavku u fotbalového hřiště v Návojné
vyšetřovatel hasičů nevyloučil úmyslné jednání

Dne 16.2.2008 ve 14:42 hod. byli hasiči informováni o požáru kabin na hřišti v Návojné.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk s jedním zásahovým vozem, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Návojné, Brumova a Nedašovy Lhoty. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru přístavku u restaurace a šaten fotbalového hřiště.

Už cestou k místu požáru hlásil velitel zásahu, že je z dálky vidět mohutný stoupající kouř a plameny. Potvrdil rozsáhlost požáru a vyžádal si další posily a cisterny s vodou.

Hasiči postupně rozvinuli čtyři proudy vody a zahájili intenzivní hasební práce. Požár v té době už zachvátil asi osmdesát procent přístavku. Prioritou hasičů bylo zabránit rozšíření požáru na sousední restauraci a šatny fotbalového klubu. Hasiči v dýchacích přístrojích pronikli do budov, které před poškozením chránili průzkumem a vysokotlakým proudem vody. Likvidace požáru trvala hasičům přes hodinu. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár kompletně zničil přístavek sportoviště k uložení techniky na servis hřiště a uskladněné palivové dřevo. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 250.000 Kč. Vyšetřovatel nevyloučil úmyslné založení požáru a případ předal k dalšímu šetření policii. Zásahem uchráněné hodnoty dalšího majetku byly odhadnuty na 300 tis. Kč.
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail