hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

20.2.2008

 aktuality


Požár pračky v bytě v Rožnově pod Radhoštěm
rychlá a správná reakce majitelky pomohla hasičům

Dne 20.2.2008 v 17:06 hod. byli hasiči informováni o požáru pračky v Rožnově pod Radhoštěm.

Na místo vyjela jednotka hasičů z povolání města Rožnova pod Radhoštěm s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v bytě jednoho panelového domu došlo k požáru pračky v koupelně.

Před příjezdem hasičů se snažili požár uhasit sousedé, kteří použili ruční práškový hasicí přístroj. Zásah byl úspěšný a přispěl k utlumení požáru do příjezdu hasičů.

Hasiči následně místo požáru dohasili dalším ručním hasicím přístrojem a překontrolovali pračku proti případnému vznícení. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Majitelka uvedla, že při praní ucítila v bytě kouř a následně zjistila požár pračky. Ihned volala o pomoc na tísňovou linku 112 a správně vytáhla ze zásuvky přívodní šňůru elektrického proudu k pračce.

Požár poškodil pračku, část stěny a vybavení koupelny. Kouřem bylo zasaženo několik místností bytu, včetně větrací koupelnové šachty. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 50.000 Kč. Správnou a rychlou reakcí majitelky a sousedů se podařilo uchránit další majetek asi za 200 tis. Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail