hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

29.2.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po dopravní nehodě u Zlína
na místě musela pomáhat i psycholožka hasičů

Dne 29.2.2008 v 11:18 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na výjezdu ze Zlína, ve směru na Fryšták, došlo k dopravní nehodě s účastí tří osobních aut zn. Subaru, Toyota a Š Felicia.

Po vzájemném střetu vozu zn. Subaru mladé řidičky s bokem druhého auta zn. Toyota, které řídila devětatřicetiletá řidička, se oba vozy po silnici roztočily. Mladý řidič ve třetím voze zn. Felicia stačil včas reagovat a nárazu do vozů zabránil stržením řízení mimo silnici a do mělkého příkopu. Při nehodě utrpěla řidička prvního vozu šok a od zranění ji ochránil airbag. Druhá řidička byla nejdříve ošetřena zdravotnickou záchrannou službou a později byla odvezena do nemocnice k další nezbytné péči. Mladý řidič vyvázl bez zranění.

Dopravní nehoda zcela zablokovala jeden z důležitých silničních tahů u Zlína a veškerá doprava musela být odkláněna na objízdné trasy. Dopravní omezení trvalo téměř dvě hodiny.

Hasiči se soustředili na zajištění vozů proti úniku provozních kapalin a proti případnému požáru. Pomohli s částečným úklidem silnice od střepů a úlomků vozů i s odtažením vraků mimo silnici.

V průběhu nehody si velitel zásahu vyžádal na místo výjezd i psycholožky HZS Zlínského kraje, která poskytovala svou odbornou pomoc manželovi zraněné ženy z druhého vozu a byla připravena na pomoc i mladé řidičce.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail