hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

28.3.2008

 aktuality


Den otevřených dveří na stanici ve Valašských Kloboukách
stanici a trenažér si přišlo prohlédnout na 600 lidí

Dne 28.3.2008 byl uspořádán Den otevřených dveří na stanici profesionálních hasičů ve Valašských Kloboukách.

Po slavnostním otevření rekonstruované stanice a nového výcvikového centra hasičů dne 19.3.2008 přišla řada i na občany, kterým jsme chtěli také umožnit nahlédnout do nejmodernějšího protiplynového polygonu pro výcvik hasičů v dýchací technice a pro záchranáře ze složek IZS.

Zájem veřejnosti předčil očekávání. Během dne si přišlo prohlédnout stanici hasičů na 600 lidí. Mezi nimi byly početné skupinky dětí ze škol, rodičů, ale také zástupy dobrovolných hasičů. Zvláště dobrovolní hasiči se doslova nemohli dočkat, až si budou moci prohlédnou a později i někteří vyzkoušet nové výcvikové centrum.

Celková rekonstrukce stanice hasičů proběhla velmi rychle, a to včetně instalace speciálního výcvikového polygonu, který simuluje reálné podmínky při zásahu u požáru. Tento nejmodernější trenažér bude k dispozici i dobrovolným hasičům, kolegům z partnerského Trenčínského kraje, ale také pro policisty ze specializovaných složek, případně pro zdravotníky, kteří se pohybují při zásahu ve stísněných podmínkách.

Hasiči ze stanice Valašské Klobouky připravili pro návštěvníky prohlídku nejen budovy, ale také polygonu a veškeré zásahové techniky. Občané z širokého okolí si mohli prohlédnout podmínky služby na stanici hasičů a nahlédnout do zázemí práce záchranářů. Pro děti byl připraven bohatý program s ukázkami hašení, záchrany osob, poskytování první pomoci a další zajímavosti.

Všem kolegům, kteří se o návštěvníky postarali patří poděkování. Další zájemci budou mít možnost veřejně navštívit budovy hasičů v pátek 13.6.2008, kdy se otevřou všechny stanice v kraji.

Zpráva o slavnostním otevření, o celkové rekonstrukci stanice a o technologiích protiplynového polygonu - zde.

 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail