hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

31.3.2008

 aktuality


Požár osobního auta v centru města Vsetín
auto na plyn uhasili až přivolaní hasiči

Dne 31.3.2008 ve 13:55 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v centru Vsetína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u mostu přes řeku Bečvu, v centru města, došlo k požáru osobního auta zn. Š Favorit.

Už při příjezdu hasičů byl vidět požár motorového prostoru odstaveného osobního auta. Hasiči byli na místě za dvě minuty od výjezdu a požár byl bleskově uhašen vysokotlakým proudem vody. Rychlým zásahem hasičů se podařilo zabránit dalšímu rozšíření plamenů na celý vůz a uchránit i tlakovou nádobu na LPG. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Po uhašení požáru odtlačili hasiči vozidlo mimo silnici na chodník.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že při jízdě centrem města nejdříve uslyšel tlumenou ránu, následně zpozoroval kouř a vozidlo zastavil u okraje vozovky. Sám se nepokusil požár hasit a na pomoc přivolal hasiče.

Požár zachvátil celý motorový prostor vozu, který byl zničen. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 5.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další hodnoty vozu za 5 tis. Kč. Příčina vzniku požáru v oblasti technické závady, u vozidla provozovaného na alternativní pohon, je nadále v šetření hasičů.

 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail