hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

6.3.2008

 aktuality


Požár osobního auta v garáži domu v Šarovech
požáry mohou v soukromí postihnout i hasiče
všímavost sousedky zabránila velkým škodám

Dne 6.3.2008 v 04:50 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v garáži v obci Šarovy na Zlínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Bílovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v garáži rodinného domu došlo k požáru osobního auta zn. Peugeot 206.

Před příjezdem hasičů požár úspěšně hasili dva profesionální hasiči ze zlínské stanice, kteří byli mimo službu. Jednomu vozidlo patřilo a druhý mu přiběhl na pomoc. Vozidlo bylo zaparkováno v garáži domu jeho bratra, kterého zase vzbudila bdělá sousedka. Ta si při cestě do práce všimla vycházejícího kouře z garáže a okamžitě všechny vzbudila.

Majitel domu s kolegy nejdříve použili ruční sněhový hasicí přístroj, který byl v garáži a kterým srazili plameny. Následně všichni hořící auto vytlačili z garáže a uchránili ji tak před dalším poškozením nebo i zničením. Před domem pokračovali v hašení pomocí starých hadrů a kbelíků s vodou. Snaha o použití zahradní hadice byla marná, protože nad ránem výrazně klesly teploty a voda zamrzla.

Po příjezdu sloužících hasičů ze Zlína bylo nataženo vysokotlaké vodní vedení a požár byl postupně dohašen. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Vyšetřovatel hasičů ze Zlína určil jako příčinu vzniku požáru závadu na elektroinstalaci auta. Požár zničil kompletně přední část vozu, část garáže a kouřem byl zasažen i sklep domu. Způsobená škoda byla vyčíslena na 160.000 Kč. Včasným zpozorováním požáru a následným zásahem kolegů a hasičů byl uchráněn další majetek rodinného domu za 2,5 mil. Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail