hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

11.3.2008

 aktuality


Rozhodná zachránkyně vytáhla z řeky tonoucí se starší ženu v Uherském Brodě
včasná pomoc zachránila starší ženě život

Dne 11.3.2008 ve 13:13 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně topící se ženy z řeky Olšavy v Uh. Brodě

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že bylo nutné zachránit topící se starší ženu z řeky Olšavy v Uherském Brodě.

Ještě před příjezdem hasičů a zdravotníků si ženy ve vodě všimla náhodná cyklistka. Ta jela na svém jízdním kole podél řeky Olšavy a venčila přitom svého psa. Po spatření těla na hladině se okamžitě rozhodla jednat. Vysvlékla svůj kabát i boty a bez váhání skočila do studené vody. Podařilo se jí doplavat k tonoucí starší ženě a dotáhnout ji ke břehu. O chvíli později ji vytáhla i na břeh.

Zesláblá a rozrušená starší žena byla krátce na to předána do péče zdravotnické záchranné služby, která přijela současně s hasiči. Tonoucí se žena byla zbavena mokrých šatů a zabalena do suché deky. Hasiči pomohli s naložením pacientky do sanitního vozu, kde jí byla poskytnuta další nezbytná péče. Po prvotním ošetření byla převezena do nemocnice.

Také mokrá čtyřiapadesátiletá zachránkyně musela být odvezena do tepla a musela se převléknout do suchého oblečení. Své svědectví poskytla hlídce policie, která ji odvezla a případ nadále šetří.
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail