hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

13.3.2008

 aktuality


Požár filtrace lakovny soukromé firmy ve Vlachovicích
hasiči uchránili majetek za pět milionů korun

Dne 13.3.2008 v 08:24 hod. byli hasiči informováni o požáru lakovny ve Vlachovicích.

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Valašských Klobouk a Slavičína, které posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Vlachovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v místní firmě došlo k požáru filtračního zařízení lakovny.

Před příjezdem hasičů se snažili požár hasit sami zaměstnanci, kteří použili celkem sedm ručních práškových hasicích přístrojů.

Hasiči na místě rozvinuli vysokotlaké vodní vedení a v dýchacích přístrojích zahájili útok na filtrační technologie u lakovny. Požár byl postupně lokalizován a uhašen. Následně byly zničené filtry a filtrovací granuláž vyhrabány ven a celá technologie byla ochlazena vodou. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár zasáhl část filtrace lakovny a kompletně zničil její filtry a rošty. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 250.000 Kč. Zásahem zaměstnanců a hasičů se podařilo uchránit další majetek za 5 mil. Kč. Nejpravděpodobnější příčinou vzniku požáru byla technická závada na hnacím řemenu filtrace.
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail