hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

14.3.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po havárii osobního auta u Veselé
připoutaný mladý řidič vyvázl bez jediného škrábnutí

Dne 14.3.2008 v 09:45 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta z obce Veselá.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi obcí Veselá a Hvozdná došlo k havárii osobního auta zn. Š Felicia.

Ze záchranářů dorazili na místo jako první zdravotníci, kteří si převzali do péče mladého čtyřiadvacetiletého řidiče. Ten byl při havárii připoután bezpečnostním pásem a po havárii vystoupil přes zadní dveře. Jeho vozidlo, po průjezdu zatáčkou a z kopce havarovalo mimo vozovku, kde se po nárazu do stromu převrátilo na střechu. Mladý muž neutrpěl žádné zranění.

Hasiči zajistili vůz proti případnému požáru a unikající olej z motoru zachytávali do sběrné nádoby se sorbentem. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla zcela omezena průjezdnost dopravy.

Po zadokumentování havárie policií bylo vozidlo za asistence hasičů i odtahové služby převráceno zpět na kola a vyproštěno z příkopu. Silnici se podařilo zprovoznit až kolem poledne.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail