hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

20.3.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po vážné nehodě v kopcích u Buchlovic
při nehodě se zranily čtyři osoby, z toho dvě šestileté děti

Dne 20.3.2008 v 10:18 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné nehodě v kopcích u Buchlovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v jedné se zatáček došlo ke střetu dvou osobních aut zn. Hyundai Lantra a Toyota Yaris.

Podle informací se řidič prvního vozu dostal v jedné ze zatáček do smyku, přejel do protisměru, kde narazil do protijedoucího druhého auta. Po srážce došlo ke zranění a zaklínění řidiče hyundaie. I přes aktivaci airbagů byla zraněna také protijedoucí řidička a její dvě malé šestileté děti.

Hasiči na místě vyprostili řidiče a předali do péče lékařů. Všichni zranění byli naloženi do sanitních vozů a převezeni do nemocnice k další nezbytné péči, vyšetřením a hospitalizaci.

Uniklé provozní kapaliny hasiči zasypali sorbenty, vozy byly zajištěny proti případnému požáru a místno dopravní nehody bylo vyznačeno kužely. Do příjezdu policistů řídili hasiči i dopravu na hlavním tahu. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost asi na čtyřicet minut.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail