hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

21.3.2008

 aktuality


Požár motoru osobního auta ve Velkých Karlovicích
řidič se marně snažil požár uhasit přírodním sněhem

Dne 21.3.2008 v 16:50 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u Velkých Karlovic.

Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jednou cisternou a rychlým zásahovým vozidlem zn. Jeep, které však pro náhlou poruchu nevyjelo a zůstalo stát v garáži, a dále jednotky sboru dobrovolných hasičů z Velkých Karlovic a Karolinky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru přední části vozu zn. Opel Omega.

Před příjezdem se snažil požár kapoty nad motorem uhasit sám řidič, který nouzově použil okolní sníh. Jeho snaha však byla marná a požár se začal rozšiřovat na kabinu.

Z hasičů dorazila na místo jako první jednotka dobrovolných hasičů z Karolinky. Bleskově bylo nataženo vodní vedení a požár byl postupně lokalizován a uhašen. Dobrovolní hasiči zabránili rozšíření požáru na celý vůz. Po dojezdu zbývajících výjezdových vozů bylo auto zkontrolováno a zajištěno proti úniku provozních kapalin. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že při jízdě z kopce brzdil motorem a najednou se mu rozsvítily všechny kontrolky na palubní desce. Následně přestal pracovat motor a objevil se kouř vycházející z motorového prostoru.

Řidič zastavil a začínající požár se marně snažil uhasit přírodním sněhem. Požár zničil celý motorový prostor a zasáhl i přední část kabiny. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 50.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci vozu.
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail