hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

2.4.2008

 aktuality


Požár v garáži hotelu v Rožnově pod Radhoštěm
voda z poškozené plastové trubky lokalizovala požár

Dne 2.4.2008 ve 12:38 hod. byli hasiči informováni o požáru v garáži hotelu v Rožnově pod Radhoštěm.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem a jednotka hasičů z povolání města Rožnova pod Radhoštěm se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v přízemní garáži jednoho hotelu došlo k požáru křesel, k poškození vodovodního vedení, vybavení garáže i jednoho zaparkovaného auta zn. Š Octavia.

Jako první na místo dorazili hasiči z Rožnova pod Radhoštěm, kterým to ze stanice trvalo pouhých šest minut. Hasiči v dýchacích přístrojích pronikli do zakouřených prostor garáže samostatného parkovacího stání pod hotelem a nalezli místo požáru. Uvnitř garáže hořel sedací nábytek, který byl částečně lokalizován stříkající vodou z poškozeného plastového vodovodního vedení. Zbytky požáru byly následně bleskově uhašeny.

Hasičům se podařilo zabránit rozšíření plamenů z hořících křesel na zaparkované osobní auto, které tak bylo poškozeno jen odkapávajícím plastem zářivkového tělesa a kouřem. Plameny se nedostaly mimo garáže a nebylo ani nutné evakuovat návštěvníky hotelu nebo ubytované.

Po příjezdu profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru překontrolováno termokamerou ke zjištění případných skrytých ohnisek požáru a ke zjištění teplot nahřátých stavebních konstrukcí. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Vyšetřovatel hasičů z Valašského Meziříčí si místo zásahu ohledal a zjistil, že požár vznikl u křesel v jedné ze samostatných garáží, která sloužila pro personál jako kuřárna. Příčinou vzniku požáru mohla být nedbalost zaměstnanců hotelu při kouření nebo technická závada na blízkém a poškozeném mrazicím boxu.

Požárem způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 50.000 Kč. V tomto odhadu není vyčíslení škody na osobním automobilu. Zásahem hasičů, a vydatnou pomocí prasklého potrubí, byl uchráněn majetek v okolí požáru asi za 1 mil. Kč.

 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail