hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

6.4.2008

 aktuality


Požár motoru osobního auta v Malenovicích

Dne 6.4.2008 ve 12:02 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v Malenovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s další cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/49 v Malenovicích došlo k rozsáhlému požáru motorového prostoru osobního auta zn. BMW.

Hasiči z Otrokovic dorazili k místu požáru za pět minut od výjezdu. Celá přední část vozidla byla v plamenech. Hasiči rozvinuli vysokotlaké vodní vedení a požár byl bleskově lokalizován a uhašen. Zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru na celý vůz.

Při požáru došlo k poškození autobaterie, ze které vytekla kyselina na vozovku. Hasiči kyselinu zneutralizovali sorbenty a zabránili jejímu stečení do blízké kanalizace. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že při jízdě z nákupního centra ucítil ve vozidle kouř, následně se ozvala rána pod vozem a došlo k požáru. Vozidlo odstavil po průjezdu jedné z křižovatek v pravém jízdním pruhu a společně se svým spolujezdcem vystoupili v pořádku ven.

Od hořícího auta ustoupil a na pomoc zavolal hasiče. Požár kompletně zničil motorový prostor a část přední karoserie vozu. Požárem způsobená škoda byla majitelem vyčíslena na 15.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada na palivovém vedení vozu.
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail