hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

6.4.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po tragické havárii osobního auta u Plešovce
ze čtveřice mladíků jeden nepřežil i přes snahu záchranářů

Dne 6.4.2008 v 16:40 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u obce Plešovec na Kroměřížsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u obce Plešovec došlo k těžké a tragické havárii osobního auta zn. BMW.

Řidič osobního auta havaroval ve vysoké rychlosti na rovinatém úseku silnice u obce. Po havárii se vozidlo dostalo mimo vozovku, kde se převrátilo na střechu. Ve voze cestovali čtyři mladí muži. Všichni byli při havárii zraněni.

Ze záchranářů dorazili na místo jako první zdravotníci z Kroměříže. Z vozu se jim podařilo dostat zraněné ven a okamžitě jim byla poskytnuta nezbytná péče. U jednoho těžce zraněného mladíka se zdravotníci pokoušeli o jeho resuscitaci, ale snaha o záchranu života byla marná a muž svým zraněním podlehl na místě. Další zranění byla lékařem kvalifikována jako lehká.

Hasiči na místě havárie zajistili vůz proti případnému požáru. Vozidlo bylo hasiči převráceno zpět na kola a bylo zabráněno dalšímu úniku pohonných hmot a provozních kapalin. Příčinu havárie na místě šetřila Policie ČR.
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail