hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

8.4.2008

 aktuality


Požáry bez vyčíslené hmotné škody nemusí být nezajímavé
dva případy v jeden den na Uherskohradišťsku

Dne 8.4.2008 v 08:37 hod. byli hasiči informováni o požáru rodinného domu v Uherském Brodě, Maršově.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že ve starém rodinném domě došlo k požáru mezi stropy.

Před příjezdem hasičů se neúspěšně snažili požár hasit dva dělníci, kteří v domě pracovali. K hašení použili kbelíky s vodou, ale ke skrytým ohniskům požáru se nemohli dostat. Na pomoc museli vyjet hasiči.

Po natažení vodního vedení do domu byla postupně rozebírána konstrukce mezi stropy a byla odhalována i dohašována skrytá ohniska požáru. Dohašovací a likvidační práce trvaly hasičů přes dvě hodiny. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Starý rodinný dům prochází celkovým úklidem a je připravován na rekonstrukci. Při vyklízecích pracích si dělníci zatopili v krbu, ale přes značné poškození stavby a komína došlo k požáru. Požár zničil část stropních trámových konstrukcí. Požárem způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena, vhledem k charakteru stavby. Hasičům se podařilo zabránit dalšímu rozšíření požáru a byl uchráněn majetek za 200 tis. Kč.

Dne 8.4.2008 v 08:01 hod. byli hasiči informováni o požáru v průmyslovém podniku v Uherském Hradišti.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na dvoře jednoho z podniků došlo k požáru dřevěných palet a desek.

Hasiči rozvinuli vodní vedení a požár byl bleskově lokalizován a uhašen. Zásahem hasičů se podařilo zabránit dalšímu šíření plamenů na blízkou budovu a hlavně na blízký odstavený chladírenský návěs. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo ohledáno a zjištěno, že požár dřevěných palet a odpadu mohl vzniknout buď nedbalostí nebo úmyslem neznámé osoby. Majitel si požárem způsobenou škodu pro potřeby hasičů nevyčíslil. Zásahem se podařilo uchránit okolní majetek za 1 mil. Kč. Případ je nadále v šetření hasičů a policie.
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail