hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

3.5.2008

 aktuality


15. slavnostní hasičská pouť na Svatém Hostýně
tradiční akce přivítala tisíce hasičů i řadu významných hostů

Dne 3.5.2008 se na Svatém Hostýně uskutečnila výroční 15. hasičská pouť. Slavnostní mši celebroval, stejně jako v loňském roce, olomoucký arcibiskup a moravský metropolita Jan Graubner.

Na setkání organizované jednotkami dobrovolných hasičů se z celé republiky sjelo na dva tisíce registrovaných členů, kteří přivezli na pětašedesát sborových praporů a zástav. Nové prapory byly posvěceny po slavnostní mši, stejně jako i několik soch sv. Floriána. Pouti se jako hosté účastnili i dobrovolní hasiči z Chorvatska a Slovenska.

Akci přišlo podpořit dalších několik tisíce návštěvníků, včetně vrcholných představitelů jednotek sborů a sdružení dobrovolných hasičů z celé republiky a Zlínského kraje. Jako hosté přijali pozvání generální ředitel HZS ČR genmjr. Ing. Miroslav Štěpán, předseda poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Ing. Miroslav Vlček, ministr vnitra ČR MUDr. Mgr. Ivan Langer, místopředseda vlády Jiří Čunek a hejtman Zlínského kraje Libor Lukáš.

Vzácní hosté shromážděným poděkovali za obětavou a nezištnou pomoc a práci v dobrovolných hasičských sborech. Při pouti se uskutečnil slavnostní nástup před kostelem, následovalo uvítání arcibiskupem a slavnostní mše.

Slavnostní zahajovací průvod praporečníků byl letos opět velkou atrakcí.


na pouť přišly všechny generace hasičů

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail