hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

5.5.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po velmi těžké dopravní nehodě ve Zlíně
řidiče v kritickém stavu museli vyprostit hasiči

Dne 5.5.2008 v 19:35 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po velmi těžké nehodě ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Březnická došlo k velmi těžké dopravní nehodě osobního auta BMW a Š Octavia.

Řidič vozidla BMW havaroval ve vysoké rychlosti a ve smyku při sjezdu od kruhového objezdu u Lesního hřbitova do centra města. Hned při průjezdu první zatáčkou se dostal do protisměru a ke svodidlům. Následně došlo k čelně-bočnímu střetu s protijedoucím vozem zn. Škoda.

Mladý pětadvacetiletý řidič prvního vozu byl při nárazu velmi vážně zraněn. Jeho tělo se podařilo vyprostit hasičům až za použití speciálního vyprošťovacího zařízení. Po odstřižení dveří byl zraněný řidič vytažen ven a v kritickém stavu okamžitě předán do péče lékaře a zdravotníků ze zlínské záchranné služby. Jeho šestadvacetiletý spolujezdec utrpěl zranění na hlavě a v obličeji. Řidička protijedoucího auta utrpěla lehké zranění a od vážných problémů ji ochránil bezpečnostní pás a aktivovaný airbag vozu.

Těžce zraněný řidič z Třebíče byl naložen na transportní lůžko, zafixován ve vakuových nosítkách a přenesen do sanitního vozu. Po zajištění jeho základních životních funkcí byl převezen do krajské nemocnice ve Zlíně k další nezbytné péči a hospitalizaci. Do nemocnice byl převezen i jeho zraněný spolujezdec. Žena z druhého auta zůstala na místě a poskytla svědectví policii.

Hasiči po vyproštění řidiče zajistili vraky vozů proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbenty. Dopravní nehoda si vyžádala úplné uzavření jednoho z hlavních silničních přivaděčů do Zlína asi na tři hodiny. Po celou dobu byla doprava odkláněna hlídkami policie na objízdné trasy.

Po základních záchranných pracích nechal velitel zásahu hasičů odvolat jednotku zpět na základnu, až do ukončení samotného vyšetřování nehody policií a zajištění důležitých stop.

aktualizováno

Na místo po dopravní nehodě znovu vyjelo vozidlo zdravotnické záchranné služby a odvezlo do nemocnice k vyšetření také zraněnou řidičku z protijedoucího vozu.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail