hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

6.5.2008

 aktuality


Požár v pojistkové skříni osobního auta v Otrokovicích
odstavené vozidlo začalo hořet v interiéru

Dne 6.5.2008 ve 13:57 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v Otrokovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. K. Čapka došlo k požáru v interiéru odstaveného osobního auta zn. Š Felicia combi.

Požár zpozorovali majitelé, kteří si všimli kouře v autě. Senioři na pomoc okamžitě zavolali profesionální záchranáře. Hasiči byli na místě za šest minut od výjezdu. Vozidlo bylo otevřeno a zbytky požáru byly uhašeny vysokotlakým vodním vedením. Další zásah byl soustředěn na ochlazování některých částí vozu k zabránění případného dalšího vzniku požáru. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Invalidní majitel uvedl, že vozidlo bylo před domem odstaveno asi čtyři dny. Dnes si všimli kouře a zjistili požár.

V době příjezdu hasičů byl požár uvnitř vozu značně utlumen, a to spotřebováním vzdušného kyslíku. Plameny poškodily část palubní desky a interiér auta. Požárem způsobená škoda byla majitelem vyčíslena na 65.000 Kč. Uchráněné hodnoty zásahem hasičů se pohybují v řádech desítek tisíc korun, a to zvláště pro záchranu elektrické spojky ručního řízení pro invalidy.

Příčinou vzniku požáru byla technická závada v pojistkové skříni vozu, kde došlo k problému na přívodním svazku vodičů.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail