hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

6.5.2008

 aktuality


Hasiči zachránili malého chlapce ze šachty ve Valašském Meziříčí
asi tříletý chlapec nebyl při pádu vážně zraněn, ale byl převezen k vyšetření

Dne 6.5.2008 v 17:21 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po pádu malého chlapce do kanálu ve Valašském Meziříčí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozidlem a se skupinou specialistů hasičů lezců. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Zašovská došlo k pádu nezletilého chlapce do šachty teplovodního vedení.

Asi tříletý chlapec spadl do vody a bahna šachty teplovodního vedení na místním sídlišti. U nehody se nacházela skupinka dětí a matka uvízlého chlapce. Hasiči byli na místě za čtyři minuty od výjezdu a okamžitě se jeden ze záchranářů spustil za chlapcem do šachty. Během další minuty byl kluk hasičem vytažen a celý mokrý vyzdvižen nahoru přes otvor k dalším záchranářům.

Chlapec si dvoumetrovým pádem nezpůsobil žádná viditelná zranění, přesto byl po vytažení předán do péče zdravotnické záchranné služby. Lékař nechal dítě odvézt do nemocnice k preventivnímu vyšetření.

Během zásahu hasičů nebylo zjištěno, zda byl poklop teplovodní šachty otevřen už před pádem chlapce nebo se tak stalo např. při hře dětí. Případem se dále zabývala hlídka Policie ČR. Místo bylo zabezpečeno policejní páskou proti vstupu.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail