hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

7.5.2008

 aktuality


Medaile HZS ČR převzali také zástupci ze Zlínského kraje
do kraje míří čestná medaile a medaile za zásluhy o bezpečnost

Dne 7.5.2008 se v Praze v Trojském zámku konala slavnostní akce u příležitosti Dne vítězství.

Ministr vnitra Ivan Langer a generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR genmjr. Miroslav Štěpán předali v Praze medaile Hasičského záchranného sboru ČR.

Medaile Hasičského záchranného sboru ČR byly u příležitosti státního svátku Dne vítězství uděleny celkem 55 občanům a příslušníkům Hasičského záchranného sboru ČR. Pět oceněných obdrželo medaili „Za statečnost“, 27 osobností získalo „Čestnou medaili“, a 23 medaili „Za zásluhy o bezpečnost.“

Akt slavnostního předávání medailí HZS ČR se koná od roku 2000, a to dvakrát ročně - u příležitosti státního svátku Dne vzniku samostatného československého státu (28.10.) a státního svátku Dne vítězství (8.5.).

Medaile „Za statečnost“ jsou udělovány za příkladné životní postoje lidí, kteří prokázali výjimečnou odvahu a obětavost a svým zákrokem při mimořádné události se zasloužili o záchranu lidského života. „Čestné medaile“ jsou výrazem poděkování za významnou a dlouhodobou spolupráci s HZS ČR. Medaile „Za zásluhy o bezpečnost“ pak znamenají ocenění za dlouhodobé příkladné aktivity vyvíjené v oblasti požární bezpečnosti a zásluhy o rozvoj HZS ČR.

Vedle těchto ocenění uděluje HZS ČR také Medaile „Za Věrnost I. – III. stupně“. Ty jsou výrazem poděkování příslušníkům Hasičského záchranného sboru ČR, kteří již více než tři desetiletí, respektive dvacet a deset let, vzorně plní služební povinnosti.

Ze Zlínského kraje byl čestnou medailí oceněn:

Josefa Krajča
starosta Krajského sdružení hasičů Zlínského kraje
Oceněný úzce spolupracuje s HZS ČR, požární ochraně věnuje veškerý svůj volný čas a aktivně pracuje i s mládeží.

Medailí za zásluhy o bezpečnost byli oceněni:

Libor Lukáš
hejtman Zlínského kraje
Medaile je oceněním za jeho nezpochybnitelné zásluhy o fungování celého IZS ve Zlínském kraji. Krizové situace ve svém regionu řeší osobním a aktivním přístupem.

Pavel Plachý
Jako dlouholetý funkcionář OSH SH ČMS v Uherském Hradišti a také mnohaletý příslušník HZS ČR má jmenovaný cenné zásluhy na požární ochraně ve zmiňovaném okresu a celém regionu.

Všem třem oceněným srdečně blahopřejeme a děkujeme za jejich práci ve Zlínském kraji.

s laskavým přispěním GŘ HZS ČR

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail