hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

11.5.2008

 aktuality


Požár starého televizoru v rodinném domě v Hulíně
starší majitel se při hašení nadýchal zplodin hoření

Dne 11.5.2008 v 10:50 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě v Hulíně.

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Kroměříže a Holešova, které posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Hulína a Holešova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru televizoru v pokoji rodinného domu.

Před příjezdem hasičů se pokusil požár uhasit sám majitel, který použil ruční hasicí přístroj. Při zdolávání plamenů byl úspěšný a podařilo se mu požár uhasit. Sám se ale nadýchal nebezpečných zplodin hoření v zakouřených místnostech a po příjezdu zdravotnické záchranné služby byl odvezen do nemocnice k hospitalizaci.

Hasiči místo požáru překontrolovali a zabezpečili proti případnému dalšímu samovznícení a rozhoření. Požár vznikl v jedné z obytných podkrovních místností a včasným zásahem seniora se nerozšířil. Značná část místností v domě byla zakouřena a prostory musely být hasiči odvětrány.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Majitel uvedl, že v pokoji nechal televizor zapnutý a odešel pracovat na zahradu. Po nějaké době si všiml vycházejícího kouře z okna pokoje a následně zjistil požár. Při jeho zdolávání byl sám úspěšný, ale nakonec skončil v nemocnici po nadýchání kouře.

Požár zničil část místnosti a starý televizor zn. Tesla. Příčinou vzniku požáru byla určena technická závada na přístroji. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena nejméně na 25.000 Kč. Včasným zásahem majitele byl uchráněn před požárem další majetek v domě za 1 mil. Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail