hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

23.5.2008

 aktuality


Hasiči pomáhali po dvou haváriích kamionů v kraji
převrácené nákladní soupravy blokovaly důležité silnice

Dne 23.5.2008 ve 21:13 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii kamionu u obce Starý Hrozenkov.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50 došlo u Starého Hrozenkova k havárii kamionu s tahačem zn. DAF (SK).

Kamion mířící ke státní hranici se s návěsem plným ledniček převrátil za jízdy na bok a soupravou zablokoval téměř celou vozovku. V kabině zůstal lehce zraněný řidič, který se dostal ven po vykopnutí čelního skla tahače. Na místě ho prohlédla a ošetřila posádka zdravotnické záchranné služby.

Hasiči zajistili tahač proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbenty. Po dobu vyšetřování havárie osvětlovali hasiči pro policisty místo havárie výkonnými agregáty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla doprava řízena hlídkou policie.

aktualizováno

04:00 hod. - na místo havárie přijel náhradní vůz a začala překládka 300 ledniček z převráceného návěsu. Po přeložení nákladu byl asistenční službou motoristům převrácen jeřábem i havarovaný kamion zpět na kola. Dopravu se podařilo zcela obnovit až kolem šesté hodiny ráno.

 

Dne 24.5.2008 v 00:05 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii nákladního auta ve Valašském Meziříčí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na jednom z kruhových objezdů ve městě došlo k havárii nákladního auta.

Řidič nezvládl průjezd kruhovým objezdem a celou soupravu převrátil na bok. Při havárii došlo k úniku provozních kapalin, které se podařilo hasičům zlikvidovat za použití sorbentů. Při havárii nedošlo k poškození palivových nádrži, a proto se jednotka vrátila zpět na základnu. O vyproštění kamionu se postarala vlastní firma.
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail