hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

26.5.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po těžké dopravní nehodě u Koryčan
čelní náraz a dva zranění do nemocnice

Dne 26.5.2008 v 07:35 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u obce Koryčany.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan s jedním zásahovým vozem, kterou v rámci mezikrajské pomoci posílila jednotka profesionálních hasičů z Kyjova (JmK). Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k vážné dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Opel Astra a nákladním autem zn. Man.

Po vzájemném čelním střetu došlo k odhození osobního auta do příkopu a nákladní auto zablokovalo silnici. Jako první na místo dorazila posádka zdravotnické záchranné služby, která se okamžitě začala starat o dva zraněné z osobního auta. Jejich další spolujezdec nebyl zraněn, stejně jako dvě osoby z nákladního auta. Po prvotním ošetření byli oba zranění převezeni do nemocnice k další nezbytné péči a hospitalizaci.

Hasiči na místě dopravní nehody zajistili oba vraky proti úniku provozních kapalin a proti případnému požáru. Po vyšetření nehody policií pomohli hasiči s nejnutnějším úklidem.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla zcela uzavřena doprava na trase Koryčany - Mouchnice - Kyjov a doprava musela být odkláněna na objízdné trasy. Do příjezdu hlídky policie řídili dopravu hasiči. Silnici se podařilo uvolnit až po deváté hodině.
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail