hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

28.5.2008

 aktuality


Požár přístavku u stolařské dílny ve Valašském Meziříčí
hasiči zabránili rozšíření požáru a zničení dílny

Dne 28.5.2008 v 01:42 hod. byli hasiči informováni o požáru dílny ve Valašském Meziříčí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma cisternami a jednotky sboru dobrovolných hasičů ze Zašové a Poličné. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru přístavku u stolařské dílny.

Před příjezdem hasičů se snažil požár zvládnout sám majitel dílny, který použil tři vodní a práškové hasicí přístroje. Jejich účinnost však nebyla dostatečná a na pomoc museli vyjet hasiči.

Hasiči byli na místě za pět minut od výjezdu a bleskově bylo k domku nataženo vodní vedení. Hasiči zahájili požární útok a v dýchacích přístrojích se snažili zabránit rozšíření požáru na sousední stolařskou dílnu ve výstavbě. Zásah byl úspěšný, požár se podařilo rychle lokalizovat a zlikvidovat během hodiny. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřovatel zjistil, že majitel zapomněl vypnout v přístavku u stolařské dílny elektrický kompresor, který při práci používal na tlakování vzduchové pistole pro svorkování. V noci došlo k přehřátí kompresoru a následně také k požáru. Plameny se rozšířily na blízké dřevěné stavební konstrukce přístavku, které se přes střešní konstrukci přenesly částečně i na stolařskou dílnu.

Požár zničil přístavek, část konstrukcí budované stolárny, kompresor, drtič větví a sněhovou frézu. Požárem způsobená škoda byla majitelem vyčíslena na 60.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další značný majetek a vybavení stolařské dílny za nejméně půl milionu korun.
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail