hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

30.5.2008

 aktuality


Tradiční "malování po stanici" bylo letos hodně veselé
V. ročník malování a dne dětí na stanici v Kroměříži

Dne 30.5.2008 byl zahájen u hasičů v Kroměříži již V. ročník "malování po stanici". Tradiční akce je určena pro děti místního dětského domova, které znovu přijaly pozvání ředitele kroměřížských hasičů Ing. Vladimíra Pitnera.

Před čtyřmi lety dali hasiči dětem k dispozici čtyřicetimetrovou stěnu své stanice v domnění, že vydrží na malování několik let. Děti však výzvu přijaly s neočekávanou vervou a celou ji pomalovaly hned v prvním roce. Na další ročníky tak museli hasiči celou stěnu přemalovat na bílo a vytvořit dětem vždy nové "plátno".

Letošní malování bylo hodně veselé. Teplé letní počasí dávalo tušit, že děti budou neudržitelné a voda v cisternách nebude zahálet. Během malování si děti svůj den zpestřily při různých hrách, soutěžích a hasičských dovednostech. Největší atrakcí byla bezpochyby "očista" po malování, ke které děti využily džberovek i proudnic.

Za novou jednoroční výzdobu hasičské stanice v Kroměříži jim děkujeme a věříme, že příští rok si přijdou zamalovat znovu. Letošním heslem a dárkem bylo "můžeme si hrát, hasič je náš kamarád".


nová "roční" výzdoba na stanici v Kroměříži

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail