hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

1.6.2008

 aktuality


Zlínští hasiči excelují na republikových přeborech v disciplínách TFA
kategorii nad 40 let ovládli naši borci ze Zlína

Seriál speciálních hasičských závodů v disciplínách TFA (Toughest Firefighter Alive – nejtvrdší hasič přežívá) umožňuje závodit starším hasičům v kategorii nad 40 let.

Právě hasiči ze zlínské stanice v této disciplíně a kategorii dominují a svými výkony doslova vyrážejí dech občanům, kteří sledují soutěže TFA v městech po celé ČR.

1.6.2008 se běžel zatím poslední díl seriálu ve Štramberku pod názvem "Štramberská trúba". Už při startu závodící v kategorii nad čtyřicet let Josef Vlk a Pavel Šustr ze Zlína sklidili velký obdiv kolemjdoucích občanů, jak rychle jsou schopni roztáhnout hadice, provést šedesát úderů desetikilovým kladivem, přeskočit dvoumetrovou bariéru a přenést figurínu o hmotnosti osmdesáti kilogramů.

V následující disciplíně, kdy museli soutěžící vylézt po lešení do pomyslného druhého nadzemního podlaží a vzápětí vytáhnout dvacetikilovou nádobu, byl znát ve tvářích některých diváků neskrývaný údiv. Výběhem do osmnáctého patra, což byla poslední disciplína, exceloval příslušník ze Zlína Josef Vlk, který dosáhl nejlepšího času. Na třetím místě se umístil Pavel Šustr, který tak dosáhl také vynikajícího výsledku.

Je nutno podotknout, že všechny disciplíny byly provedeny postupně a v jednom čase. Tento sport je vysoce náročný na fyzickou a zdravotní kondici. Soutěž můžeme považovat, a to především díky účastníkům, jako součást uznání práce profesionálních hasičů.

Oběma našim borcům blahopřejeme a děkujeme nejen za předvedené výkony, ale také za vzornou reprezentaci HZS Zlínského kraje na mimořádně náročných sportovních akcích.

datum

sportovní akce

jméno

28.4. TFA - Most Šustr Pavel - 1. místo
    Vlk Josef - 2. místo
10.5. TFA - Chomutov Šustr Pavel - 1. místo
    Vlk Josef - 2. místo
17.5. TFA - Slezká Harta Vlk Josef - 2. místo
  Šustr Pavel - 4. místo
26.5. TFA - Olomouc Vlk Josef - 1. místo
    Šustr Pavel - 3. místo
1.6. TFA - Štramberk Vlk Josef - 1. místo
    Šustr Pavel - 3. místo
6.6. Pětiboj - Přerov  
     
14.6. TFA - Vratimov  
     


zprava: naši Pavel Šustr a vítězný Josef Vlk ze stanice Zlín

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail