hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

10.6.2008

 aktuality


Hasiči marně pátrali po mladíkovi pod hladinou v Otrokovicích
pátrání ze člunu bylo ukončeno asi po hodině snažení

Dne 10.6.2008 v 11:41 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při pátrání po muži v jezeře v Otrokovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozidlem a člunem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že ve štěrkovém jezeře na Bahňáku mělo dojít k údajnému utonutí mladého muže, kterého viděl svědek skočit do vody.

O pomoc hasiče požádala zdravotnická záchranná služba, která přijala hlášení o skoku mladíka do vody štěrkového jezera. Hasiči spustili na hladinu člun a začalo pátrání z vodní plochy. Asi po hodině marného snažení a prohledávání vody za pomoci norných sond i záchytných řetízků byla akce přerušena.

Operační důstojník souběžně požádal o pomoc smluvní potápěčskou firmu, která měla začít pátrat pod hladinou. Její pomoc však byla následně odvolána, protože si po prověření počátečních informací případ převzala Policie ČR. Policie si na prohledání přírodního koupaliště vyžádala svou potápěčskou jednotku z Brna.

Hasiči ukončili akci kolem jedné hodiny odpoledne. Na místě se očekává příjezd policejních potápěčů a jejich akce začne v odpoledních hodinách. Ohlášená událost je nadále v šetření policie.

aktualizováno

15:00 - tým policejních potápěčů z Brna přijel na místo hlášené události. Po rychlé patnáctiminutové pátrací akci pod hladinou bylo nalezeno tělo dvaadvacetiletého cizince, které bylo vytaženo na břeh bez známek života.


hasiči při pátrání z hladiny nikoho nenašli

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail