hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

11.6.2008

 aktuality



foto pro HZS ZLK: Martin Sekanina

Úmyslně založený požár osobního auta v Hluku
místním hasičům se podařilo zabránit velkým škodám

Dne 11.6.2008 v 03:01 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v Hluku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým autem a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Hluku s další cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru zaparkovaného osobního auta zn. Mercedes.

Jako první na místo dorazila místní jednotka dobrovolných hasičů, která bleskově rozvinula vodní vedení a začala rozsáhlý požár hasit. Plameny pohltily prakticky celé auto a ohrožovaly vedlejší stavbu. O pár minut později dorazili i profesionálové a společným zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru na další majetek. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Šetření ukázalo na úmyslné založení požáru, a proto byl případ předán Policii ČR. Požárem způsobená škoda byla majitelem vyčíslena na 80.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek v okolí za 2 mil. Kč.


 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail