hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

12.6.2008

 aktuality


Požár motoru osobního auta u obce Všemina
provozovatelé si auto uhasili sami

Dne 12.6.2008 ve 13:08 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u obce Všemina.

Vzhledem k poloze místa události vyslal operační důstojník na místo nejen jednotku profesionálních hasičů ze Zlína s jednou cisternou, ale také druhou jednotku profesionálních hasičů ze Vsetína s velitelským vozem a rozšířenou výbavou zn. Jeep. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru motorového prostrou osobního auta zn. VW Caddy.

Před příjezdem hasičů se podařilo požár uhasit zaměstnancům firmy, kteří po včasném zjištění přivezli bleskově několik ručních hasicích přístrojů. Požár se stal jen asi 200 metrů od sídla společnosti a účinnost zásahu byla maximální. Zaměstnanci si tak uchránili auto před zničením.

O pár minut později přijelo vozidlo hasičů ze Vsetína i Zlína. Uhašené auto bylo překontrolováno proti případnému dalšímu rozhoření. Po dobu přítomnosti jednotek integrovaného záchranného systému byla jen částečně omezena průjezdnost silnice.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že vyjel s autem z firmy a po chvíli ucítil zápach a následně uviděl kouř pod kapotou. S vozem ihned zastavil u krajnice a mobilním telefonem zavolal do firmy, ať mu přivezou hasicí přístroje.

Následná likvidace požáru byla rychlá a správným použitím práškových přístrojů se jim podařilo zabránit rozšíření požáru i celkovému poškození auta. Požár zasáhl pouze motorový prostor a způsobil škodu za 30.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na palivovém vedení. Vyšetřovatel našel stopu po unikající naftě od firmy, až k místu požáru.
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail