hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

16.6.2008

 aktuality


Hasiči zachraňovali dělníka z jímky ve Valašském Meziříčí
cizinec spadl do budované jámy a zranil se na hlavě

Dne 16.6.2008 v 09:50 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně muže z jímky ve Valašském Meziříčí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na staveništi uvnitř firemní haly došlo k pádu dělníka (SK) do budované jímky.

Cizinec spadl do šest metrů hluboké budované jímky a způsobil si zranění v obličeji a na hlavě. Ze záchranářů na místo dorazila jako první posádka zdravotnické služby, která poskytla první pomoc. Zdravotníci si ale netroufali na vytažení těla zraněného dělníka z hluboké jámy a o pomoc požádali hasiče.

Hasiči byli na místě za pět minut od výjezdu a hned si také připravili vyprošťovací techniku, transportní lůžko a lezecký materiál. Dva vycvičení hasiči lezci se spustili do jímky za pomoci pojízdného stavebního jeřábu, který je v hale. Dole byl zraněný muž naložen na lůžko, a po upevnění byl jeřábem vytažen ven. Hasiči ho přenesli do sanitky a následně byl cizinec převezen do nemocnice k další nezbytné péči.

Rychlá a účinná pomoc záchranářů znovu prokázala, že podobné akce mají profesionálové dobře zvládnuté. Podobné zásahy jsou také námětem častých cvičení hasičů lezců, kteří se připravují na podobné zásahy i v těch nejextrémnějších místech a situacích.


po vytažení z jámy byl dělník převezen do nemocnice

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail