hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

16.6.2008

 aktuality


Požár střechy slévárny v centru Uherského Brodu
hasičům se podařilo zabránit rozšíření a velkým škodám

Dne 16.6.2008 v 17:33 hod. byli hasiči informováni o požáru střechy jedné z výrobních hal firmy v centru Uherského Brodu.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Uherského Brodu a Vlčnova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru části střechy slévárny.

Už při příjezdu hasičů byl vidět stoupající kouř ze střechy, a to v blízkosti komína slévárny. Hasiči se dostali na střechu a začali odstraňovat krytinu, aby se lépe dostali ke skrytým ohniskům požáru. Požár se podařilo lokalizovat asi po hodině prací, další hodinu trvala jeho celková likvidace. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřovatel zjistil, že požár vznikl po vznícení usazených nečistot v odvětrávacím tělese elektrické žíhací pece ve slévárně. Požár zachvátil část střechy a způsobil škodu za 20.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek firmy v řádech statisíců korun.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail