hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

22.6.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po vážné dopravní nehodě v Březnici
z osmi účastníků nehody byly čtyři děti

Dne 22.6.2008 v 11:01 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě v obci Březnice.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na začátku obce Březnice došlo k vážné dopravní nehodě tří osobních aut zn. Mazda 2, Š Octavia a Š Octavia combi.

Podle svědků přejel devětapadesátiletý řidič mazdy v klesání do obce a v prostoru křižovatky mimo svůj jízdní pruh, kde do jeho pravého boku narazila protijedoucí řidička. Ta se nemohla vozu vyhnout do protisměru, kde jela další auta, ani nárazu zabránit intenzivním brzděním. Po nárazu se Mazda převrátila na bok a narazila do dalšího vozidla, které čekalo v křižovatce na volný průjezd.

Řidič zůstal zraněný ve vozidle, které bylo následně svědky převráceno zpět na kola. Zraněný muž byl později vyproštěn a přenesen do vozidla zdravotníků. Po prvotním ošetření byl odvezen do nemocnice k další nezbytné péči a hospitalizaci.

Řidička octávie neutrpěla žádné zranění, stejně jako její dvanáctiletý syn a další dospělý pasažér. Řidička druhé octávie, čekající na křižovatce, také nebyla fyzicky zraněna. Sama převážela své tři děti ve věku 3 měsíce, 4 a 8 let. Nikdo z dětí nebyl zraněn. Mladá maminka si později stěžovala na bolesti, a proto byla dodatečně převezena do nemocnice k prohlídce.

Lékař zdravotnické záchranné služby na místě prohlédl všech osm účastníků nehody. Velmi významnou pomoc prokázaly aktivované airbagy ve všech vozech, stejně jako i dětské autosedačky u nejmladších dětí.

Dopravní nehoda si vyžádala omezení v průjezdnosti na jednom z hlavních přivaděčů do Zlína. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla doprava nejdříve zcela uzavřena a později řízena kyvadlově hlídkami policie.

Hasiči na místě zajistili všechny vraky vozů proti případnému požáru a proti úniku provozních kapalin. Po vyšetření nehody pomohli hasiči i s úklidem vozovky. Olejem znečištěná vozovka byla zasypána sorbenty.


malá Mazda byla zničena z obou stran

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail