hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

21.6.2008

 aktuality


Fantastický úspěch zlínských hasičů na mistrovství Evropy v TFA
stříbrná a bronzová medaile míří k hasičům do Zlína

Dne 21.6.2008 se v Mönchengladbachu v Německu uskutečnilo mistrovství Evropy v disciplínách TFA.

Na evropské mistrovství hasičů v nejtěžších disciplínách TFA (toughest firefighter alive - nejtvrdší hasič přežije) vyjeli také dva zástupci profesionálních hasičů ze Zlína. Do kategorie nad 40 let se přihlásili Josef Vlk a Pavel Šustr, kteří letos kralují také v republikovém mistrovství TFA.

Svou vynikající sportovní formu a schopnosti využili v těžkém závodě, když na fantastickém druhém místě skončil Josef Vlk a jen o vteřinu za ním skončil na třetím místě Pavel Šustr. Kategorii nad 40 let ovládl Vincent Heiligenstein z Francie.

Vyšší věk našich sportovců vůbec neznamená žádné slabší výkony, zvláště pak porovnáním celkových výsledků startujících bez rozdílů kategorií. Během závodu mistrovství bylo kvalifikováno celkem 182 závodníků hasičů, mezi kterými skončil Josef Vlk na 25. místě a Pavel Šustr na 27. místě. Za sebou tak zanechali desítky mladších hasičů z celé Evropy.

Česká výprava se vůbec na tomto mistrovství předvedla v té nejlepší formě. Lukáš Novák z Ústí nad Orlicí se stal celkovým mistrem Evropy v TFA a na třetím místě skončil Jiří Dvořák z Ostravy. Mezi družstvy pak naši hasiči obsadili všechna tři medailová umístění v pořadí - 1. Ústí, 2. Ostrava, 3. Praha.


Pavel Šustr a Josef Vlk ze Zlína


celkové výsledky na oficiálních stránkách mistrovství TFA

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail