hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

2.7.2008

 aktuality



Hasiči Zlínského kraje vicemistry ČR v požárním útoku
Mistrovství ČR v požárním sportu

Ve dnech 1.-2.7.2008 hostily Pardubice nejlepší profesionální hasiče v požárním sportu.

Již 37. ročníku Mistrovství ČR se zúčastnilo 15 družstev, které reprezentovaly jednotlivé kraje. Základ 10-ti členného družstva Zlínského kraje tvořili hasiči z Uherského Hradiště, doplněni po jednom borci ze Zlína a Valašských Klobouk.

Úvodní den šampionátu probíhaly soutěže v běhu na 100 m s překážkami a ve výstupu na věž. V první disciplíně obsadili reprezentanti našeho kraje 9. příčku. Nejlepší z našich, Pavel Sádecký, zaběhl čas 16,98 s, který mu stačil pouze na 17. místo. Soutěž byla ozdobena novým národním rekordem v podání Jakuba Pěkného z Moravskoslezského kraje, který zaběhl na 100 m čas světové úrovně 15,82s. Na věži si naši borci o jedno místo polepšili, když skončili osmí. Nejrychlejší čas z našeho družstva měl opět Pavel Sádecký a to 15,59s.

Druhý den se soutěžilo v kolektivních disciplínách, kde byly šance našeho družstva přece jen větší. Ve štafetě na 4x100 metrů s překážkami nás technická závada na hasicím přístroji připravila o lepší umístění a 10. místo v této disciplíně bylo pro nás zklamáním. I zde byl zlepšen národní rekord, když štafeta HZS Plzeňského kraje zaběhla skvělých 55,40s.

Vrcholem každého mistrovství však bývá závěrečná disciplína požární útok. I tentokrát zamíchala pořadím v celkovém hodnocení družstev. Našim reprezentantům požární útok vyšel a přemožitele našli pouze v pozdějších vítězích celého mistrovství, hasičích Plzeňského kraje. Stříbrná medaile v požární útoku je v konkurenci, jaká se v Pardubicích sešla, velkým úspěchem.

Druhé místo nás nakonec posunulo na sedmou příčku v celkovém hodnocení. Na úspěchu hasičů Zlínského kraje se podíleli: Pavel Sádecký, Pavel Abrhám, Martin Šesták, Jan Vráblík, Roman Novosad, Martin Medek, František Omelka, Přemysl Duda, Dalibor Blažek a Roman Bambuch. Vedoucí družstva byl Ivan Ressler, trenér Antonín Polášek a masér Václav Maceček.

požární útok HZS Zlínského kraje je letos v republice druhý nejlepší


 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail