hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

9.7.2008

 aktuality


Rozsáhlý požár nákladního auta v Šumicích
požár znehodnotil převážený náklad masných výrobků

Dne 9.7.2008 v 05:54 hod. byli hasiči informováni o požáru nákladního auta v Šumicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlejšímu požáru nákladní auta zn. Avia pro přepravu potravin.

Řidič nákladního auta byl na požár upozorněn ostatními řidiči, kteří si všimli kouře za kabinou. Muž s autem zastavil v jedné z bočních ulic, ale protože neměl žádný ruční hasicí přístroj, tak musel počkat až na příjezd hasičů.

Přestože byli hasiči na místě už za čtyři minuty, tak rozšiřující se požár stačil zachvátit kabinu i část nákladového prostoru. Bleskově bylo nataženo vodní vedení a požár byl postupně lokalizován a uhašen. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Hasičům se podařilo zachránit alespoň podvozkovou část auta pod skříňovou nadstavbou.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Požár zničil kabinu auta, část nadstavby, chladicí zařízení a kouřem byl poškozen převážený náklad masných výrobků. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na přívodní elektroinstalaci k chladicí jednotce skříňové nadstavby. Požárem způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na 50.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek za 50 tis. Kč.
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail