hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

10.7.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po těžké havárii osobního auta v centru Zlína
tři zranění muži skončili v nemocnici

Dne 10.7.2008 v 06:51 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po velmi těžké havárii auta v centru Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním tahu k sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně došlo k těžké havárii osobního auta zn. Audi A4 Avant.

Řidič osobního auta jel podle svědků centrem města velmi rychle a agresivně. Pod sídlištěm vyjel nejdříve ve smyku přes travnatý středový pás do protisměru, následně se vrátil zpět a havaroval mimo vozovku do břehu a plotu rodinného domu. Při havárii se auto převrátilo na střechu těsně před trolejbusovou zastávkou a ve voze došlo ke zranění tří mladých mužů.

Zraněné se podařilo dostat rychle z vraku auta ven a po nutném prvotním ošetření a fixaci byli všichni tři muži převezeni do nemocnice k další nezbytné lékařské péči. Ve voze byl přepravován také pes (Brazilská fila), který byl havárií vystresovaný a mírně agresivní. Hasiči a strážníci Městské policie Zlín se ho snažili držet stranou havárie, aby nedošlo ke zranění záchranářů nebo dalších lidí. Po příjezdu jeho majitelky byl pes odveden.

Po zadokumentování havárie policií bylo vozidlo hasiči převráceno zpět na kola pomocí navijáku zásahového vozu. Auto bylo zajištěno proti případnému požáru a úniku provozních kapalin, případně znečištění okolní půdy. Na neaktivovaný airbag ridiče nasadili hasiči blokovací zařízení.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla nejdříve doprava na Jižní Svahy zcela uzavřena. Po dalších dvaceti minutách byla doprava uvolněna pro jeden jízdní pruh. Během ranní dopravní špičky se tvořily kolony vozidel. Doprava byla zcela obnovena až po deváté hodině.


hasiči vrak auta zabezpečili proti požáru a následně ho převrátili zpět na kola

 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail