hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

11.7.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po dopravní nehodě s motorkářem v Březnici
hasiči znovu pomáhali u nehod s motorkáři

Dne 11.7.2008 v 18:07 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě v Březnici.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v obci Březnice došlo k dopravní nehodě mezi motocyklem a vozidlem odtahové služby (PL).

Motocyklista narazil do boku odtahového vozidla, které odbočovalo mimo hlavní komunikaci. Přímému střetu se snažil pětapadesátiletý řidič motocyklu zabránit položením stroje na zem, ale přitom došlo k jeho zranění. Následně byl vyproštěn zpod vozidla a předán do péče lékaře. Po prvotním nutném ošetření byl odvezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice k další nezbytné péči a hospitalizaci. Cizinec, který řídil odtahové vozidlo, neutrpěl žádné zranění.

Hasiči na místě zajistili oba vozy proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny z motocyklu zasypali sorbenty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena částečně průjezdnost po hlavním silničním tahu. Odstavená vozidla po nehodě zasahovala částečně do komunikace, a proto hasiči  vyhradili pro zásah bezpečnou zónu pomocí kuželů. Po vyšetření nehody policií byla doprava zcela obnovena po 19. hodině.

Dne 11.7.2008 ve 20:23 hod. byli hasiči znovu požádáni o pomoc po dopravní nehodě s motorkářem v Rožnově pod Radhoštěm. Na místo vyjela jednotka hasičů z povolání města Rožnov pod Radhoštěm s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem a motocyklem. O zraněné se postarala zdravotnická záchranná služba a hasiči zajistili místo proti požáru a úniku provozních kapalin.


z poškozeného motocyklu unikly provozní kapaliny

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail