hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

17.7.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po těžké dopravní nehodě u Holešova
mladou řidičku museli hasiči z vraku auta vystříhat
těžce zraněná žena byla transportována vrtulníkem do nemocnice

Dne 17.7.2008 ve 14:14 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u Holešova.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozidlem, ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Holešova s dalším zásahovým autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Holešov a Martinice došlo k velmi vážné dopravní nehodě mezi nákladním autem zn. Liaz a osobním autem Fiat 126.

Řidič nákladního auta se snažil přes intenzivní brzdění auto zastavit, protože údajně vůz před ním se snažil odbočit mimo komunikaci. To se mu však nepodařilo a vozidlo se dostalo do protisměru, kde se blížilo malé osobní auto. Po vzájemném čelně - bočním nárazu byl osobní vůz zcela zdemolován a za jeho volantem zůstala těžce zraněná jednadvacetiletá žena.

Hasiči byli na místě za pět minut od výjezdu a okamžitě začali vyprošťovat zraněnou mladou ženu. Za pomoci speciálního hydraulického zařízení byly odstraněny dveře a hasiči řidičku vytáhli ven. Ihned ji předali do péče zdravotníků, kteří ji stabilizovali v sanitním voze.

Lékař nevyloučil těžké zranění hlavy a na pomoc si přivolal leteckou záchrannou službu. Po příletu vrtulníku byla řidička zafixována do transportních nosítek, přenesena do stroje a odletěla do nemocnice v Olomouci.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla doprava zcela uzavřena a hlídkami policie a hasičů odkláněna na objízdné trasy. Úplné uzavření trvalo asi hodinu, a poté se podařilo uvolnit jednu polovinu vozovky.

Na místo nehody se sjeli rodinní příslušníci zraněné řidičky, kterým musela být poskytnuta posttraumatická intervenční péče od proškolených hasičů. Velitel zásahu si nakonec vyžádal i výjezd psycholožky HZS Zlínského kraje.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail