hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

25.7.2008

 aktuality


Požár motoru osobního auta ve Valašském Meziříčí
řidič neměl hasicí přístroj, tak musel čekat na hasiče

Dne 25.7.2008 v 00:57 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta ve Valašském Meziříčí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Sadová došlo k požáru motorového prostoru osobního auta zn. Opel Vectra.

Při příjezdu hasičů byl vidět požár v motorovém prostoru, který hasiči bleskově lokalizovali a uhasili pomocí vysokotlakého vodního vedení. Zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření plamenů do kabiny a uchránit tak další majetek. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že za jízdy pozoroval problikávání kontrolních ukazatelů na palubní desce vozu a následně zpozoroval kouř z motoru. Vozidlo ihned odstavil u krajnice , a protože neměl v autě hasicí přístroj, tak si na pomoc přivolal hasiče.

Příčinou vzniku požáru je s největší pravděpodobností technická závada na akumulátoru nebo elektrickém vedení auta. Vozidlo bylo jen dva týdny po prohlídce na stanici technické kontroly. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 40.000 Kč.


požár poškodil motorový prostor vozu

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail