hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

31.7.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po vážné dopravní nehodě ve Vsetíně
tři zranění po srážce auta s autobusem
neupevněné kanystry přivodily zranění dvou dětí

Dne 31.7.2008 ve 14:50 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě auta a autobusu u Vsetína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v místní části Rokytnice došlo ke střetu osobního auta Š Felicia s autobusem.

Řidič osobního auta zezadu narazil do autobusu, který byl v připojovacím pruhu od místní čerpací stanice. Při nehodě došlo ke třem zraněním. Zdravotníci ze dvou posádek ošetřili řidiče felicie a dvě malé holčičky, které seděly připoutané v autosedačkách na zadních sedadlech. V době příjezdu záchranářů byl autobus bez cestujících a jeho řidič nebyl při srážce zraněn.

Řidič auta byl při nárazu zraněn na hlavě a jeho dvě holčičky utrpěly zranění v horních částech těla. Čelním nárazem nebyl aktivován airbag řidiče. Všichni byli po prvotním ošetření odvezeni do nemocnice k dalšímu vyšetření a nezbytné lékařské péči.

Při zajišťování vozů proti případnému požáru a úniku provozních kalin nalezli hasiči v kufru osobního auta kanystr s 20 litry vysoce hořlavé a dráždivé látky - isopropylalkoholu. Kanystr, který byl řádně označen, nebyl při nehodě poškozen a nedošlo k úniku nebezpečné látky. V dalším kanystru byla pravděpodobně voda. Chemikálie byla hasiči vytažena, zabezpečena a následně předána policii k dalším osobním věcem majitele.

Právě kanystry převážené za zadními sedadly nebyly pravděpodobně v kufru řádně upevněny a při nárazu udeřily do sedadel s dětmi. Holčičky byly těmito kanystry zezadu naraženy, což se spojilo s nárazovou silou samotné dopravní nehody. Standardní ochrana autosedaček tak byla vystavena větší síle, sedadlo vyskočilo z držáků a při sklopení do předních sedadel došlo ke zraněním dětí.

Dopravní nehoda omezila částečně provoz v místní části. Po zadokumentování dopravní nehody policií byl provoz obnoven po čtvrté hodině odpoledne.


čelní náraz do autobusu způsobil zranění řidiči i malým dětem

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail