hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

1.8.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po těžké dopravní nehodě u Veletin
hasiči řidičku vyprostili, vrtulník ji přepravil do nemocnice

Dne 1.8.2008 v 10:41 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u Veletin.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50, u obce Veletiny, došlo k těžké dopravní nehodě osobního auta zn. Š Fabia a nákladní soupravy s tahačem zn. DAF.

Řidička přejela do protisměru, kde čelně narazila do protijedoucího nákladního auta. Po nárazu se ženě aktivoval airbag a osobní auto havarovalo do příkopu u cesty. Řidič kamionu po nárazu začal intenzivně brzdit, přivedl soupravu do smyku a tahačem havaroval do příkopu. Návěs zůstal na silnici a zablokoval takřka celou šířku vozovky.

Pětačtyřicetiletá řidička utrpěla velmi vážná zranění a upadla do bezvědomí. Ze zdemolované kabiny ji museli vyprostit hasiči pomocí speciálního hydraulického zařízení a nůžek. Po rozstřihání kabiny a uvolnění sevření nohou byla žena vytažena a předána do péče zdravotníků.

Vzhledem k mnohačetným poraněním nechal lékař přivolat na pomoc vrtulník zdravotnické záchranné služby, který přistál u nehody v 11:30 hod. Po základním ošetření byla žena uložena do transportních nosítek a přeložena do vrtulníku. Ten ji následně transportoval do nemocnice v Brně.

Hasiči zajistili oba vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla doprava na hlavním tahu zcela uzavřena a později uvolněna kyvadlově v jednom jízdním pruhu. Odstraňování následků vážné nehody trvalo přes dvě hodiny.


ilustrační foto

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail